Nyitott kertek, nyitott emberek

A Deseda Tájvédelméért és Fejlesztéséért Egyesület műhely alkalmakat, nyitott portákat és tanulmányi kirándulást szervezett a kaposvári kiskertek gazdálkodóinak. A kertbarát körök összefogásával eredményesebb érdekvédelmi tevékenység kialakítása is cél. Ennek már eredménye is látszódik, hiszen a toponári zártkerti rész évek óta … Elolvasom
Tovább olvasom

Uccu Neki! az elfogadóbb társadalomért

Az Uccu Alapítvány tények és személyes történetek elmesélésével, párbeszéd kezdeményezésével válaszol a romákról kialakult tévhitekre és előítéletekre. A roma fiatalok szakmai és személyes fejlődését készségfejlesztő tréningekkel, informális oktatási módszerekkel segítik.
Tovább olvasom

Közösségépítés a kemence melegénél

A Baranya megyei Szalántához tartozó Németi lakosai kemence építésébe fogtak a nyáron. Az volt a céljuk, hogy a közösségi térre szervezett rendezvényekkel hozzák közelebb egymáshoz a településrész különféle korú és nemzetiségű lakóit.
Tovább olvasom

Találkozási pontok az érdekvédelemért

A Mozgó Találkozási Pont programmal A Város Mindenkié Pécs a lakhatásukat tekintve hátrányos helyzetű vagy szegregált területeken élő lakóközösségeket segíti. A cél az érintett csoportok tájékozottságának, érdekérvényesítési képességének és tudatosságának növelése.
Tovább olvasom

Én is szép vagyok!

A Paksi Szivárvány Egyesület fotósorozat készíttetett fogyatékkal élő tagjairól és családjaikról: őszinte bepillantást engedtek az életükbe. A műtermi képekből érzékenyítő és az egyesület munkáját bemutató kötet készül.
Tovább olvasom

A hangzó nyelven túl

A Fülesbagoly Fejlesztő Foglalkozások csapata olyan családoknak segít kommunikációs nehézségeik leküzdésében, ahol a szülő vagy a gyermek érzékszervi fogyatékossággal él. Kevés verbalitást igénylő, játékos gyakorlatokkal segítik a családtagokat a másik érzelmi állapotának felismerésében, társas kapcsolataik minőségének javításában.
Tovább olvasom